Rust vs actie

19.12.2018

Events worden vaak van begin tot eind strak geregisseerd. Presentaties, activiteiten, entertainment, reizen, eten en drinken – het zijn nogal wat prikkels voor de deelnemers. Wat sommige organisatoren over het hoofd zien? Hoe je rustmomenten inplant.

Om de programmaonderdelen van het event goed op mensen te laten inwerken heb je rustmomenten nodig, ontspanning en momenten voor jezelf. Daarin heb je tijd om de dingen te verwerken en ruimte te maken voor het volgende onderdeel. Bovendien bieden die momenten vaak de ruimte voor een goed gesprek met een collega of relatie. Dat is heel anders dan een kletspraatje op het werk.

Eigenlijk is een personeelsevent net als koorddansen: het draait om balans. Tussen inspanning en ontspanning, voorspelbaarheid en verrassing, groepsactiviteiten en tijd voor jezelf, inhoud en fun, reisafstand en tijdsduur van het event.

Het luistert vaak nauw: mensen willen tijd hebben om met collega’s bij te kletsen, maar ook niet te lang wachten op een volgend onderdeel. Ook het juiste eten en drinken op het juiste moment speelt een rol. En zorg voor de juiste locatie, want in de verkeerde omgeving werkt het niet. Met datzelfde scherpe gevoel plannen wij bij Tendolle in wat het juiste, ‘natuurlijke’ einde van een event is. Het is de bedoeling dat mensen er helemaal uit zijn geweest en precies op het juiste moment weer lekker thuis zijn!