Bedrijfsjubileum? Jubileumreis organiseren?

03.07.2024

Wij geven je 10 vragen/ tips om mee aan de slag te gaan!
En stel steeds de vraag: WAAROM?

1. Wat wil je bereiken met de jubileumreis? Voor je medewerkers, voor je bedrijf?

2. Wil je op reis met alleen medewerkers of nodig je partners ook uit?

3. Wat heb je in het verleden al gedaan aan events/ reizen? Wat was succesvol en wat niet?

4. Heb je een budget per persoon, totaal of hangt dit af van het idee?

5. Hoeveel dagen wil je op reis, welke maand, welke dagen in de week of heb je al een concrete datum? En zo ja, valt dit niet samen met andere activiteiten/ vakanties van medewerkers of populaire publieke evenementen?

6. Heb je voorkeur voor een reisbestemming dichtbij of ver weg (vliegen)?

7. Heb je zelf al concrete ideeën voor reisbestemming en reisprogramma? Is dit gebaseerd op je persoonlijke voorkeur of gaat dit voor iedereen een onvergetelijk reis worden?

8. Wil je de organisatie van de reis uitbesteden of (deels) zelf doen? En als je het (deels) zelf wilt doen heb je dan de tijd, deskundigheid en ervaring in huis?

9. Heb je ervaring met een goede reisorganisatiepartner? Zo niet, ga dan op zoek naar een ervaren eventbureau, trek referenties na en check of het bureau is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ) of VZR Garant. Bureaus die reizen organiseren zijn dit verplicht en voor de klant biedt het financiële zekerheid.

10. Begin op tijd! Afhankelijk van de grootte van de groep een half jaar tot een jaar voor reisdatum. Dit i.v.m. voorbereidingstijd, vroegtijdige interne communicatie (o.a. vrijhouden datum) en beschikbaarheid van locaties en leveranciers.

 

Tot slot: Kies je een voor een reisbestemming of vooral het reisprogramma?
Vaak gaat het gesprek over de keuze van de reisbestemming. Onze ervaring leert dat uiteindelijk niet de reisbestemming zelf, maar het reisprogramma doorslaggevend is voor het succes van de reis. Een programma dat past bij jullie wensen, mensen en bedrijfscultuur. Dan ontstaat er veelal iets moois tijdens de reis! Dat kan in het buitenland, maar zeker ook in Nederland!